Kaynak Teknolojisi IX. Ulusal Kongresi ve Sergisi

Kaynak Teknolojisi IX. Ulusal Kongresi ve Sergisi

Makine Mühendisleri Odası’nın düzenlemiş olduğu Kaynak Teknolojisi IX. Ulusal Kongresi ve Sergisi’ne katılarak “Çelik Yapılarda Kaynak Teknolojisi ve CE Markalama” başlıklı bildirimi sundum.

kaynak kongresi plaket

Özel şirketler, devlet kurumları, oda görevlileri, bakanlık yetkililerinin izleyici ve delege olarak katıldığı kongre ilk gün açılış konuşması sonrası yoğun bir program ile başladı. 20-21 Kasım 2015 tarihlerinde düzenlenen kongrede iki ayrı salonda eş zamanlı olarak 10 ayrı oturumda 40 bildiri sunuldu. Bunların yanı sıra 2 adet seminer oturumu gerçekleştirildi.

Tahribatsız Muayene, Kaynak Teknolojileri Uygulamalarında Personel Eğitimi ve İmalat Alanına Özel Kalite Güvence Uygulamaları/Yaklaşımları ana başlıklarında hazırlanan kongrede hem üniversitelerden hem de sektörden katılımcılar bildirilerini sundu.

Oturum sonlarındaki soru cevap bölümleri ve fuaye alanındaki özel görüşmeler de oldukça faydalı tartışmalara sahne oldu. Fuaye alanında stand açan özel şirketlere ve bildiri sunan tüm bildiri yazarlarına Makina Mühendisleri Odası yetkililerince plaket ve katılım belgesi verildi.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.