Uygunsuzluk yazılmaması ya da ihmal edilmesindeki temel sebepler nelerdir?

Uygunsuzluk yazılmaması ya da ihmal edilmesindeki temel sebepler nelerdir?

İmalat ve montaj aşamalarında çeşitli sebeplerden dolayı uygunsuzluklar meydana gelebilir. Bu uygunsuzluklar imalatçı tarafından kayıt altına alınabildiği gibi müşteri ya da müşterinin yetkili temsilcisi tarafından da yazılabilir.

uygunsuzluk NCR

Bazı durumlarda da uygunsuzluk görüldüğü halde ihmal edilebiliyor ya da çeşitli sebeplerden dolayı kayıt altına alınmıyor olabilir.

Uygunsuzluğun ciddi mali sonuçları olabilir. Yazılan uygunsuzluk daha sonra yasal süreçlere ve tazminatlara neden olabilir.

Uygunsuzluk bir suçlama olarak algılanabilir. İnsanlar yapmaları gereken bir şeyin yapılmadığının açığa çıkmasından hoşlanmazlar. Uygunsuzluklar da genellikle bir kişi ya da ekibin işini ihmal etmesi ya da takip etmemesinden kaynaklandığı için alınma ya da küsme durumlarıyla karşı karşıya kalınabilir.

Bir uygunsuzluk bir sonraki imalat ya da montaj aşamasına geçilmesine engel olabilir, süre ve mali açıdan kısıtlı projelerde işin tamamını etkileyebilir.

Açılan bir uygunsuzluğun kapatılması için müşteri tarafından birçok analiz ve rapor istenebilir. Bu işlemler de yapılması gereken diğer günlük işlerin gecikmesine sebep olabilir.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.