Kalite Yönetim Sisteminde Birimler ve Prosesler

Bir Yönetim Sistemi En Basit Anlamda Neleri İçermelidir?

Yönetim sistemleri en küçüğünden en büyüğüne kadar tüm şirketlere uyarlanabilen esnek bir yapıya sahiptir. Bu esnek yapı dahilinde ayrı ayrı birimler olmasa dahi şirket içinde yürütülen pek çok iş ve birim vardır.

kalite yonetim sistemleri

Birçok durumda bu işlerin birkaçını bir kişi ya da bir birim yapmaktadır. Görünürde tüm proseslerin sahibi ayrı olmasada şirket bünyesinde aşağıdaki başlıklardaki işler yürütülmekte ve Kalite Yönetim Sistemi(KYS) de bu işleri içermeli ve tanımlamalıdır.

Bu listelerdeki maddeler farklı sektörler için eşanlamlı sektörel terimler ile değiştirilebilir.

- Satış ve Pazarlama
- Müşteriler
- Sipariş Girişi
- Tasarım ve Geliştirme
- Üretim / Hizmet Planlama
- Üretim / Hizmet
- Kalite Kontrol / Güvence
- Nakliye / Hizmet Sunumu
- Müşteri Görüşleri

Yukarda sayılan bu işleri sağlayabilmek için aşağıdaki süreçler tanımlanmalıdır.

- Insan kaynakları
- Eğitim
- Kalite güvencesi
- Kalite Kontrol
- Kalibrasyon
- Muhasebe / Finans
- Satınalma
- Kabul
- Bakım
- Veri Yönetimi
- Yasal & Hukuk
- Program Yönetimi
- Veri Analizi / Yönetimi
- İç Denetim
- Belge ve Kayıt Kontrolü
- Düzeltici ve Önleyici Faaliyetler
- Müşteri Hizmetleri

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.