Kurumsaldan Serbest Zamanlı Çalışmaya Geçiş

Bugün (13.03.2021) 13 yıl görev aldığım Temsan Yapı’dan ayrılmamın üzerinden tam bir yıl geçmiş oldu.

Aslında benim kurumsaldan serbest zamanlıya geçişim oldukça yumuşak oldu. İlk olarak 2014 yılında bir akredite kuruluşun komitesinde görev alarak başladığım süreç, ardından eğitim, danışmanlık, denetimler ile devam etti.

Sonrasında firmalardan gelen talepler doğrultusunda firmalara destek olmaya devam ettim. Bu süreçte Türk Yapısal Çelik Derneği (TUCSA), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ile tanıştım ve çalışmaya başladık.

ilker ergun temsan

Öğrencilik zamanından beri üyesi olduğum ancak aktif görev almadığım Makine Mühendisleri Odası (MMO) ile de komisyonlarda görev alarak, gönüllü ve ücretli eğitimler vererek sürekli bir çalışma haline geçtik.

Çeşitli kongre ve seminerlerde konuşmacı olarak yer aldım.

Bu süreçte bulduğum eğitimleri de kaçırmamaya özen gösterdim, hatta bazı eğitimleri farklı eğitmenlerden birkaç sefer almış oldum. Bu sayede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK gibi kurumlar ile tanışmış oldum ve TÜBİTAK’ın yetiştirdiği ilk girişimci mentorleri arasında oldum.

Tüm bu süreçler devam ederken kadrolu olarak çalıştığım Temsan Yapı’ya haftada 2 gün ayırabilir duruma gelmiştim. Bu nedenle Mart 2020’de ayrılarak tamamen serbest zamanlı olarak çalışmaya devam ettim.

Peki bu bir yılda neler yaptım?

  • 60 dan fazla webinar yaptım. Bunların bir kısmının kaydı YouTube kanalımda.
  • Çeşitli konularda 25 kadar eğitim verdim.
  • Yüksek lisansın ilk yılını bitirdim.
  • 10 kadar eğitim aldım.
  • Sayamayacağım kadar çok webinara katıldım.
  • Akredite kuruluşlara danışmanlık, eğitim ve değerlendirme yaptım.
  • MMO, Tügim, Müdek ile toplantılar ve çalıştaylar yaptım.
  • Firmalara kalite dosyası (teknik dosya) hazırladım.
  • Kaynak mühendisliği hizmetleri verdim.
  • ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, EN 1090, ISO 3834, EN 15085 gibi standartlara uygun danışmanlık yaptım.
  • Sayısız firmanın ITP, kaynakçı belgesi, PQR, WPS, NDT, belgelendirme gibi işlerinin yapılması için yardımcı oldum.
  • Koçluk ve mentorluk yapmaya başladım.
  • 2 girişimcinin Tübitak BiGG+ süreçlerinde mentorluk verdim. (Devam ediyor)

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.