CE Markasına Giden Yol

CE Markasına Giden Yol

Ürününüz için CE markalaması yapmak istiyor ya da müşteriniz sizden CE markalı ürün istiyorsa, bunun için yapmanız gereken ilk şey nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenmenizdir. Ancak birçok imalatçı işini standartlara göre yapsa da bu standartlara hakim değil ve gerekliliklerini bilmiyor. Yönetmelikler ve standartlardaki bilgiler bizim doğru yere ulaşmamız ve doğru işleri yapabilmemiz için temel kaynağımızdır.

CE marka adim

CE markalaması için de yine yönetmelik ve standartlar kullanılarak izlenmesi gereken yol belirlenir.

Adım 1:
Üretilen ürün bir harmonize standart kapsamında mı? Ürünüm için bir Avrupa Teknik Değerlendirmesi mevcut mu?

Adım 2:
Hangi Uygunluk Değerlendirme Sistemi kullanılacak?

Sistem 1+ ve 1: Ürün Belgelendirme Kuruluşu
Sistem 2+: Fabrika Üretim Kontrolü Belgelendirmesi
Sistem 3: Test Laboratuarı
Sistem 4: Üreticinin Beyanı

Adım 3:
Harmonize standarda göre ürün testlerinin yapılması

Adım 4:
Fabrika Üretim Kontrolü Sisteminin kurulması

Adım 5:
Uygunluğun Onaylanmış Kuruluş tarafından değerlendirilmesi ve onaylanması

Asım 6:
Üreticinin Performans Beyanı hazırlaması

Adım 7:
Ürün üzerine CE markasının verilmesi veya dokümanlarda CE ibaresinin kullanılması

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.