“Kaynaklı Yapıların Tasarım ve İmalat Standartları” Bildiri Sunumu

“Kaynaklı Yapıların Tasarım ve İmalat Standartları” Bildiri Sunumu

11-13 Mayıs 2016 tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenen 4. Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansı ve Sergisinde “Kaynaklı Yapıların Tasarım ve İmalat Standartları” başlıklı bildirimi sundum.

icwet 16

Bildiride, çelik ve alüminyum yapı uygulamaları, bu sektördeki kaynak uygulamaları ile ilgili standartlar, mevcut yasal düzenlemeler hakkında genel bilgileri verdim. Ayrıca kaynaklı imalat sektöründeki denetim ve belgelendirme süreçlerindeki aksayan tarafları ele alarak, çelik ve alüminyum yapı uygulamaları, Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine bağlı olarak EN 1090 standardına göre uygulama ve belgelendirme konularını konuştuk. Belgelendirme sonucunda yine aynı yönetmeliğe göre ürünlere performans beyanı ve CE işareti verilmesi ile ilgili bilgileri paylaştım. Bu sürecin sağlıklı işleyebilmesi için tasarımdan montaja kadar birbirleriyle uyumlu Avrupa standartları kullanılması gerektiği, bu nedenle tasarım için Eurocode, üretim için EN 1090, kaynak uygulamaları için de ISO 3834 standardının ilgili bölümlerinin kullanılmasının gerektiğini anlattım.

Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen 4. Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansı ve Sergisi, Gaziantep Üniversitesi Kongre merkezinde yapıldı. Hem Türkiye’den hem de yurt dışından akademisyenler ile kamu ve öze sektör çalışanlarının katıldığı Konferansta 170’den fazla bildiri 4 ayrı salonda sunuldu.

Konferans katılım belgesi ve daha fazla bilgi için: http://www.ilkerergun.com.tr/diploma-sertifika

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.