Üniversiteden Mezun Olalı

Üniversiteden mezun olalı yaklaşık 12 yıl olmuş.

Bu süre zarfında bıraktığımız disketler ve web sayfam sayesinde hala arayanlar, mesaj gönderenler var.

Hasbelkader 4 yılda bitirdiğim KTU Makine Mühendisliği bölümünü bitirmemize en büyük etken olan zamanında yaptığımız proje ve ödevlerimiz oldu.

Ayrıca üst sınıflardan bazen zorla, bazen rica ile topladığımız geçmiş sınav soruları.

facebook ktu mesaj

Öyle ki bir seferinde çözemediğimiz bir soruyu sınavdan önce hocamıza sorduğumuzda "cevabı söyleyemem birazdan sınavda soracağım" demişti. Sınıfça soruyu bilerek ama cevabı bilmeden sınava girdik ve o soruyu yapamadık.

Yazının başında "bölüme bıraktığımız disketler" dedim. Maalesef CD yazıcılar o kadar yaygın değildi, ödevler, projeler, taranmış sınav soruları tuhaf sıkıştırma yöntemleri ile disketlerle dağıtılırdı. Sonradan duyduk, bizim bıraktığımız disketler CD olmuş, flask disk olmuş elden ele geziyormuş. Umarım çok kişiye faydalı olmuşuzdur.

Mühendislik analitik düzence ve yorum işi. Evet, bazen formülleri ezberlemek gerekiyor gibi görünebilir ancak bu formülleri ya bir kağıda yazıp kopya çekersin, ya da karmaşık olanları zaten hoca soru kağıdına yazmıştır. Ancak bir yorumu asla hiçbir kitapta bulamazsın ya da kopya kağıdına yazamazsın.

Ezberden kaçınarak, bilgiyi nerede bulabileceğinizi bilin yeter. Üzerine de yorum eklediğinizde her işiniz hallolur. Zaten iş hayatında da formülleri, o karmaşık hesaplama yöntemlerini neredeyse hiç kullanmayacaksınız.

Bu yazıyı sabahın köründe yazmamın nedeni resimdeki mesaj. Maalesef zamanında görmemişim.

Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen, öğrenci arkadaşların hala bana ulaşması ve bir şeyler sorması gurur verici. Umarım sınavında başarılı olmuştur.

Bana ulaşmak için en hızlı yöntem mail göndermek: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Hala aynı ödev ve projelerin yapıldığı okulumdaki öğrencilere faydalı olması dileğiyle ödev ve proje linklerim:

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTU) Makina Mühendisliği ödev ve projeleri

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.