Avrupa Teknik Değerlendirmesi Neler İçerir?

Avrupa Teknik Değerlendirmesi Neler İçerir?

Avrupa Teknik Değerlendirmesi, tabi olduğu bir uyumlaştırılmış standart bulunmayan veya standardından sapma gösteren malzemelerin CE işareti iliştirilerek piyasaya arz edilebilmesini sağlar. Zorunlu değildir.

İmalatçı tarafından beyan edilen kullanım amacına uygun olarak temel karakteristiklerin seviye, sınıf veya bir tanım şeklinde beyan edilecek performansı ile birlikte PDDD sisteminin uygulanmasında gerekli olan teknik detayları içerir.

eta urun gruplari

ETA Belgesi, kullanıcılara bir yapı malzemesinin temel özelliklerinin amaçlanan kullanımında performansı ile ilgili güven verilmesini sağlar. ETA Belgesi sayesinde yapı malzemelerinin serbestçe nakledilmesi mümkün olur ve hedeflenen Tek Avrupa Pazarına doğru bir adım atılmış olur.

ETA Belgesi yetkilendirilmiş bir Teknik Değerlendirme Kuruluşu (Technical Assessment Body – TAB) tarafından üreticinin isteği üzerine verilir.

Her ETA dokümanında aşağıdaki bilgiler yer alır:

  • Üretici ve ürün tipi ile ilgili genel bilgiler
  • Ürünün tanımı ve hedeflenen kullanımı
  • Ürünün performansı ve bu değerlendirme için kullanılan metotların detayları
  • Uygulanan Performansın Sürekliliği Değerlendirmesi ve Doğrulama sistemleri (Assessment and Verification of Constancy of Performance – AVCP)

Avrupa Teknik Değerlendirme Kuruluşu

Bu kuruluşların görevlendirme ve denetim esasları ile ATD Formatı ayrıca her bir kuruluşun görevlendirmeleri Bakanlıkça Tebliğ ile duyurulacaktır. Bakanlık, kuruluşun isim ve adresini ve hangi yapı malzemesi alanı veya alanları için görevlendirildiğini Komisyona ve Avrupa Birliği üyesi ülkelere bildirir.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.