Performans Değişmezliğinin Değerlendirilmesi ve Doğrulanması Sistemi

Performans Değişmezliğinin Değerlendirilmesi ve Doğrulanması Sistemi

Yeni yaklaşım direktifleri ile birlikte gündemimize giren, belgelendirme kuruluşlarına ve üreticilere farklı görevler yükleyen değerlendirme sistemidir.

Direktif ve Regülasyonlarda sıklıkla kısaltma olarak karşımıza çıkan Performans Değişmezliğinin Değerlendirilmesi ve Doğrulanması (Assessment And Verıfıcatıon Of Constancy Of Performance - AVCP) sistemleri, belgelendirme ve CE markalama sürecinde üreticiye ve Onaylanmış Kuruluşa hangi yöntemi izleyeceğini gösterir.

performans degismezliginin degerlendirilmesi dogrulanmasi sistemi

Bu sistemlerin detaylı açıklaması Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinin Ek-5'inde açıklanmıştır. Hangi ürün için hangi sistemin kullanılacağı ürün ile ilgili uyumlaştırılmış standardın eklerinde belirtilmiştir.

Sistem 1 +:

İmalâtçı, fabrika üretim kontrolü, alınan numunelerin ilave testlerini yapar.

Onaylanmış kuruluş, malzeme tipinin tespiti, fabrika üretim kontrolünün ve üretim tesisinin başlangıç denetimi, fabrika üretim kontrolünün sürekli gözetimi, ölçümü ve değerlendirilmesi, malzemelerin piyasaya arzından önce alınmış numunelerinin denetlenmesi işlerini gerçekleştirir.

Sistem 1:

İmalâtçı, fabrika üretim kontrolü, alınan numunelerin ilave testlerini yapar.

Onaylanmış kuruluş, malzeme tipinin tespiti, fabrika üretim kontrolünün ve üretim tesisinin başlangıç denetimi, fabrika üretim kontrolünün sürekli gözetimi, ölçümü ve değerlendirilmesi yapar.

Sistem 2+:

İmalâtçı, malzeme tipinin tespiti, fabrika üretim kontrolü, alınan numunelerin ilave testlerini yapar.

Onaylanmış kuruluş, fabrika üretim kontrolünün ve üretim tesisinin başlangıç denetimi, fabrika üretim kontrolünün sürekli gözetimi, ölçümü ve değerlendirilmesi yapar.

Sistem 3:

İmalâtçı, fabrika üretim kontrolü yapar.

Onaylanmış laboratuar, malzeme tipinin tespitini yapar.

Sistem 4:

İmalâtçı, malzeme tipinin tespiti, fabrika üretim kontrolü yapar.

Onaylanmış kuruluşun görevi yoktur.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.