ISO 3834 Standardının Kullanım Amaçları

ISO 3834 Standardının Kullanım Amaçları

ISO 3834 Kaynak Kalite Yönetim Sisteminin bölümleri farklı kriterlerde kalite gerekliliklerini belirler. Standardın bu bölümleri ve gereklilikleri imalatçı, müşteri ve denetim firmasının hangi şartları arayacağını belirler.

ISO3834 kullanim amaci

Bu yönden bakıldığında standart aşağıdaki temel amaçlara hizmet etmektedir:

  • Sözleşme aşamasında, kaynak kalite gerekliliklerinin tanımlanması,
  • İmalatta, kaynak kalite gerekliliklerini sağlamak üzere sistem kurulması,
  • İmalat kurallarını ve uygulama standartlarını hazırlayan komiteler tarafından, kaynak kalite gerekliliklerinin tanımlanması,
  • Kaynak kalite performansını değerlendiren organizasyonlar tarafından baz alınması (örn. üçüncü taraflar, müşteriler),
  • EN ISO 3834, imalatçının talebine ya da projenin gereklerine göre, imalatçının yeterliliğinin belgelendirilmesi,
  • İmalatçının ulaşabileceği kalite şartlarının belirlenmesi ve imalatçıların karşılaştırılması,
  • Yerel ve uluslar arası standartlar tarafından atıf yapılarak bu standartları kaynak konusunda tek bir yerde buluşturması, karmaşanın önlenmesi.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.