CE Markasının Üretici Açısından Önemi Nedir?

CE Markasının Üretici Açısından Önemi Nedir?

01 Temmuz 2014 Çelik ve Alüminyum Yapı Malzemelerinde CE markalaması için milattı. Bu tarihten itibaren yasalar ile belirlenmiş şekilde CE markalaması yapmak zorunlu olmuştur.

CE marka onemi

Yeni yaklaşım direktifleri ile beraber başlayan bu sistem müşterini haklarını savunmanın yanında üretici, imalatçı olan firmalar da bu sistemin getirdikleri ve avantajlarından faydalanmaktadır.

  • Bu yeni yaklaşım ile beraber kurallar belirlenmiştir.
  • Ürünün minimum kalitesi ile ilgili gereklilikler belirlidir.
  • Üreticiler imal edebildikleri ürün tipine göre kategorilere ayrılmışlardır.
  • CE markası olmadan satış yapılamamaktadır.
  • CE markası ve Performans Beyanı reklam aracı olarak kullanılabilir.
  • Sisteme dahil olmayan üreticiler ancak taşeron olarak üretim yapabilirler.
  • Yasalar karşısında müşteriyi olduğu kadar üreticiyi de korur.
  • Rakip üreticiler de CE markalaması yapmaktadır.
  • İşlerin uygulama sınıfı belli olduğundan her iş için rakipler de belli olmuştur.
  • Uygulama sınıfı belli olan işler için gereğinden fazla emek ve para harcanması önlenir.
  • Harmonize standartlar diğer uluslar arası standartlar ile uyumlu olduğundan mevcut sisteme kolayca adapte olabilir, ya da ilave edilecek diğer sistemlere alt yapı hazırlayabilir.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.