Çelik Yapılarda CE Etiketi Nereye Takılır?

Çelik Yapılarda CE Etiketi Nereye Takılır?

Firmanızın EN 1090 FPC belgesi var ya da belgelendirme sürecindesiniz. Uygunluk Beyanı mı Performans Beyanı mı hazırlayacaksınız, CE etiketine neleri yazacaksınız, atlanan bir bilgi var mı diye uğraşıyorsunuz. Ancak hiçbir müşteriniz gerçekten CE etiketli ürün istemedi.

CE marka etiket

Henüz birçok müşteri Yapı Malzemeleri Regülasyonunu tam olarak bilmediği için CE markalaması sormuyor ya da önemsemiyor. Ancak şirketlere bu yönde gelen sorular artmaya başladı. Özellikle teklif hazırlama ve müşteri ilişkileri birimleri kurumsal ya da bireysel müşterilerden gelen "ürünlerin CE markası var mı" sorusuyla karşılaşıyorlar. Müşterilerden bazıları oyuncak ya da elektronik cihazlardan alışık olduğumuz gibi, ürünün üzerinde soğuk marka ya da etiket şeklinde CE ibaresini arıyor.

Eğer imalatçı iseniz, yapı malzemelerinde işaretlemenin diğer perakende sektöründeki ürünler gibi kolay olmadığının farkındasınızdır. İşte bu durumda müşterinize Yapı Malzemeleri Regülasyonu ve buna bağlı EN 1090-1 Çelik ve Alüminyum Yapı Uygulamaları standardının CE markalama ile ilgili bölümünde geçen "ürünün üzerinde ya da ambalajında ya da dokümanlarında" ibaresini göstermeniz yeterli olacaktır.

 

Çelik ve alüminyum yapı, kaynaklı imalat, demiryolu araçları, akreditasyon standartları, yönetim sistemleri gibi bir çok alanda danışmanlık, eğitim, denetim, belgelendirme faaliyetleri için...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085...

EN 1090, ISO 3834, EN 15085 ve ilgli standartlarda bakanlık ve kamu kuruluşları personelleri eğitimlerinden, Türkak belgelendirme denetimleri, belgelendirme kuruluşları ve onaylanmış kuruluşlara danışmanlık ve eğitim, ürün ve sistem belgelendirme denetimleri, imalatçı firmalara eğitim ve danışnamlık, bireysel ve kurumsal eğitimlere kadar tüm seviyelerde alanında en tecrübeli ve bilgili hizmet.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Çelik ve alüminyum yapı uygulamaları (EN 1090), kaynaklı imalat (ISO 3834), demiryolu araçları (EN 15085), kaynak mühendisliği uygulamaları (IWE/EWE, PQR, WPS, WPQ...), yönetim sistemleri (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 19011, 31000...), akreditasyon (ISO 17020, ISO 17024, ISO 17065...) gibi üretim sektörünün ihtiyacı olan tüm konularda eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile gerekli yönlendirme çalışmaları.

İLKER ERGÜN

Makina ve Kaynak Mühendisi olan İlker Ergün, 2002 yılından beri sektörün öncü kuruluşlarında üretim va kalite departmanlarında görev yapmıştır. 2014 yılında bir onaylanmış kuruluşta komite üyeliği olarak başlayan bireysel hizmetlerine zamanla yenilerini ekleyerek birçok kamu ve özel kuruluş ile derneğe ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmuştur. Halen bu alanlarda danışmanlık, eğitim, denetim faaliyetlerine devam etmektedir.